Romaner

2019   KÖP
SIGILLET, Helga Gregorius berättelse

Året är 1905. Helga reser från Stockholm till Karlstad. Hon är gravid med sin älskaren barn och lämnar sin make pastor Gregorius utan att tala om sanningen. Hon plågas av dåligt samvete. I Karlstad blir hon invecklad i fredsförhandlingarna mellan Norge och Sverige  inför unionsupplösningen. I den svenska delegationen finns före detta älskare Fritz samt ungdomsförälskelsen Carl-Evert. Helga vackra syssling Karolina dyker upp, som maka till Fritz men även som en äventyrligt handlare av krigsmateriel. Helga blir med tiden än mer medveten om kvinnorättsrörelsen och återkommen till Stockholm går hon med i LKPL Landsföreningen för kvinnans politiska rösträtt.

Ljudbok finns på Storytell, BookBeat m. fl  KÖP

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PROVLÄS DOSAN  – tryck på omslagsbilderna

KÖP  bok och e-bok

Dosan bokDOSAN, Helga Gregorius berättelse

HELGA … har jag som huvudperson i tre verk. I min scenpjäs Helga 2005, i min radiopjäs Helga Gregorius 2008. Som roman 2013.

Året är 1900 i Stockholm. Helga, 17 år är förälskad i Carl-Evert, studenten som vill leva i stockholmsäktenskap. Helga tvekar. Hon råkar ut för en olyckshändelse och hamnar under pastor Gregorius beskydd. De gifter sig. Doktor Glas smider planer för att befria Helga från äktenskapet. Vad Glas inte vet är att Helga har en älskare, Fritz och att de två planerar en framtid tillsammans. Men Fritz är en spelare och kvinnokarl. Helga övergivs, gravid med älskarens barn. Helga blir medveten om ojämlikheten mellan man och kvinna i samhället.

Ljudboken finns på Storytell, Bookbeat m fl.

KÖP

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

KÖP

Hångel krångel BOK frimärkeHångel krångel
är en feel good roman om singellivet i Stockholm.

Jasmine har en vänkrets där man gör allt för varandra. Lösningarna blir inte alltid som det är tänkt. Det första problemet i denna bok om kontorister på Stadsbyggnadskontoret i Stockholm på 90-talet är att skaffa en snöskottare till taket på Jasmines kråkslott på en ö mitt i Stockholms Centrum. Var får man tag i en snöskottare, tänker vännerna som aldrig varit utanför tullarna.

Gillar du en rolig bladvändare är detta romanen för dig.
Finns i mjukband och som e-bokKÖP
Finns som ljudbok KÖP

av Filippa Kaer (pseudonym)