Kalendarium/händelser/krönikor

2017
 Kurdiska biblioteket lördag den 11 februari klockan 14.00.  Jag talar om Dosan, Helga Gregorius berättelse som blivit Qutî.
 

Översättare Sabahat Karaduman medverkar.
T-bana Alvik. Gustavslundsvägen 170, 167 51 Bromma.

Måndag 30 januari klockan 18.00 i Rotundan på Stadsbiblioteket. Stockholm Läser meddelar nya boken. Jag får applåder.

 

 

2016
Helean Sigander Sollentuna 2

 

 

Torsdag 22 september klockan 19.00 i Sollentuna centrum Scandic Star Hotell  – Skönlitterära författarsällskapet Stockholm nord bjuder in författaren, dramatikern och spökskrivaren Helena Sigander berättar både om sitt skrivande av romaner, kriminallitteratur, barnböcker, noveller (hon är ordförande i den lilla föreningen Novellmästarna) och dramatik. http://www.stockholmnord.org/program2016-22.htm

Lördag  1 oktober Kvarnkullen Kungälv, Sankt Halvardgatan 7 med framträdande av författaren Helena Sigander klockan 12.00.

2015
Bomässan i Göteborg,monterframträdande varje dag

2014
Jag blev nämndeman.
Jag blev ledamot av Konstrådet i Stockholm.
Deltog i Wasa Julmarknad och Julmarknad Arlanda stad.
maj 2013 DN – insändare: MÅNGGIFTE
Månggifte är på förslag att bli tillåtet i Sverige. Om jag då gifter mig med ett par nya karlar (har kvar min reguljära gubbe förstås) men av de nya blir nog en yngre. Kanske skulle jag ta en gammal rik typ också, av typ Wallenbergfamilj. För mer klirr i kassan behövs nog för det växande hushållet och huset som jag ser vi ska bo i i framtiden. Jag tänker mig att min nye unge man också vill ha ett par till kvinnor att var gift med och de i sin tur vill ha några karlar att välja på från dag till dag (eller natt) … vilka också vill ha ett par tre fruar var. Jag tänker också att jag blir samhällstillvänd och av barmhärtighet gifter mig med en asylsökande man, muslim utan tvivel, och kanske är han bög och har kommit till Sverige för att slippa garderoben och han vill säkert gifta sig med en kille som också vill gifta sig med en eller annan kille och det blir mycket folk i huset. Eftersom tio procent sägs vara något annat än heterosexuella får jag räkna med att någon i hushållet gifter sig med en bisexuell som kanske vill gifta sig med både en flata och en man. Min reguljäre man vill väl också ha något nytt, bara det inte blir en alltför ung, en som har droppat ut från skolan och varken kan läsa eller skriva och vi måste sitta allihop på kvällarna och göra komvux-läxorna med henne och slösa bort tiden på sådant som vi vuxna gifta ansvarstagande redan har lärt oss.

30 maj 2013 DAST Magazine – Krönika av Helena Sigander ”Då ens bokförlag med tiden går ur tiden …”
LÄS HELA ARTIKELN

23 januari 2012 DAST Magazine  – Krönika av Helena Sigander
Jag skriver om årets Stockholm Läser-bok EN DÅRES FÖRSVARSTAL som påpassligt är av August Strindberg vars minne man jubilerar.
LÄS HELA ARTIKELN

3 juni 2012 Norrlands längsta bokbord, Söderhamn av Nisse Scherman

11 mars DAST Magazine – Krönika av Helena Sigander. Behövs krim? Varför inte skriva verkligheten

1 mars DAST Magazine – Krönika av Helena Sigander. Det gör ont, det gör ont.
början av året väcktes en storm i ett vattenglas. Det gäller litteraturrecensenter. Hur är det med trovärdigheten hos recensenter som är författare, är frågan.

1 mars 2005 DAST Magazine – krönika av Helena Sigander, Ögon röda och fjädrar blå